Newbornfotografie is een echt specialisme

title-image-small-green
Het richt zich op de slapende baby tussen de 6 en 12 dagen oud. Dan is de baby nog klein genoeg om hem in foetushouding te kunnen fotografen. Het is noodzakelijk om deze shoot al te plannen als je nog zwanger bent en direct te laten weten als je bent bevallen. Deze speciale periode is heel kostbaar en is heel snel weer voorbij.

Newbornfotografie: een speciale werkwijze

Ik heb een zeer intensive workshop gevolgd om mijn specialisatie Newbornfotografie uit te breiden. Er zit een speciale werkwijze achter. De veiligheid van de baby staat uiteraard voorop tijdens de shoot. We maken de kamer heel warm en nemen uitgebreid de tijd. Dat kan soms wel twee tot drie uur duren. Tussendoor slaapt de baby en is er ruimte om te knuffelen, te verschonen en te voeden. Het is belangrijk om veel geduld te hebben. De baby bepaalt het tempo van de shoot.

Hoe ga ik te werk

Ik hou van mooie zachte kleuren en pure detailfoto’s. Ik positioneer de newborns in de speciale newbornposes. Deze poses zijn vaak precies zoals ze opgekruld in de buik hebben gelegen. De pose perfect uitvoeren is elke shoot weer mijn persoonlijke uitdaging. Styling, licht en pose, ik doe mijn best om alles te laten kloppen. Ik let hierbij op elk detail en ben daarin behoorlijk perfectionistisch.

Accessoires

Ik heb heel veel leuke speciale doeken, mandjes en andere accessoires om uit te kiezen. Meestal probeer ik twee tot drie verschillende setjes op te bouwen. Maar alles hangt af van de bui en het slaappatroon van de baby.

Waar vindt de shoot plaats

De Newbornshoot vindt plaats in jouw eigen omgeving thuis. Ik zoek een mooi plekje met daglicht om deze pure, unieke foto’s te maken. Van tevoren ontvang je van mij een brief met duidelijke instructies zodat je weet hoe de shoot gaat verlopen zodat je je goed kan voorbereiden.

De Newbornshoot bestaat uit foto’s van de Newborn alleen en eventueel ook in combinatie met broertje/zusjes en met ouders.

Newborn
Newborn
Newborn

Logo Astrid de Jong Fotografie

Ook zin in een geweldige fotoshoot?

Maak nu kennis met de leukste fotograaf van Tholen. Voor een heerlijke ontspannen fotoshoot ben je hier op de juiste plek. Tot snel!